Kış kürü nasıl yapılır? Kış aylarına girmemizle birlikte vücut dirençleri ve bağışıklık sistemimiz düşmeye başladı. Devamlı olarak baş gösteren hastalıklardan bıkan ve vücut direncini korumak isteyen kişiler de ilaçlarla birlikte bitkisel yollardan şifa arıyor. Yüzyıllardan beri kullanılan ve özellikle de kış aylarında tercih edilen bitkisel çaylarla birlikte hastalıklardan kurtulabilir ve bağışıklık sisteminizi koruma altın alabilirsiniz. Aynı zamanda yapacağınız bu kış çayları malzemelerini kolaylıkla temin edebilir ve günün her saatinde hazırlayabilirsiniz.
Özellikle de bilinen kış çaylarını içmek istemeyen ve değişik tatlar arayan kişiler için hazırlanan bu yazı dizimizde tüm kış çayları tarifini öğrenebileceksiniz.
Bağışıklık Güçlendiren Bitkisel Çaylar
Grip, nezle ve akut bronşit hastalıkları için içebileceğiniz bitkisel çaylar sayesinde vücut direncinizi arttırabilecek ve soğuk kış aylarını daha sağlıklı bir şekilde atlatabileceksiniz.
- İçerisinde yüksek miktarda C vitamini bulunduran hibiskus çayı sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Bu çayı günde en fazla sabah ve akşam olmak kaydı ile 2 fincan tüketebilirsiniz.
- Doğal yollardan üretilen kuşburnunu demleyerek kış hastalıklarına karşı vücudunuzu koruma altına alabilirsiniz.
- Muhteşem üçlü olarak bilinen bal limon ve tarçın sayesinde grip ve nezle gibi hastalıklarınızın etkilerini azaltabilirsiniz.
- Nane limon ve balı kullanarak boğaz ağrılarınızı azaltabilirken midenizin sindirimine de destek sağlayabilirsiniz.
- Ekinezya çok bilinmese de grip ve nezle gibi hastalıkları hafifletmesi ile bilinir. Bu çayı gün içerisinde en fazla 2 kere kullanabilirsiniz. Fakat hamile ve emziren annelerin bu çayı kullanmadan önce doktor tavsiyesi alması gerekmektedir.
- Turuncu kış meyvelerini kullanarak istediğiniz gibi kış çayı demleyebilirsiniz. Bu çay kürüne katacağınız bir kaşık bal ve limonla tüm hastalık belirtilerinizi geçirebilir ve çok dinç bir şekilde gününüze devam edebilirsiniz.
- Her ne kadar kilo vermek için kullanılsa da yeşil çay da muhteşem bir bağışıklık güçlendirici olarak bilinmektedir. Aynı zamanda bu bitki kronik rahatsızlara karşı da koruyucu bir etki gösterir. Fakat bu çayı da kullanmadan önce hamilelerin, emziren annelerin, kalp hastalarının ve yüksek tansiyon hastalarının doktor kontrolünden geçmesi gerekmektedir.
- Solunum güçlüğünü geçirmesi ile bilinen zencefil çayı sayesinde akut bronşit semptomlarınız azaltır ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir.
Kış Aylarında Hasta Olmamak İçin Ne Yapılmalı?
Kış aylarında hasta olmamak için öncelikli olarak vücudunuzun neye ihtiyacı olduğunu en doğru şekilde belirlemeniz gerekmektedir. Bunun için bir sağlık kuruluşuna gidip genel bir sağlık testi yaptırmanız gerekebilir. Bu işlemlerin sonucunda eğer genel bir rahatsızlığın bulunmuyorsa, kış aylarında hasta olmamak için; düzenli vitamin takviyesi almak, çok üşümemek ya da çok terlememek, hava şartlarına uygun giyinmek ve bağışıklık sisteminizi koruma altına almanız gerekmektedir. Aynı zamanda kışın hangi vitaminler alınmalı diye araştırma yapıyorsanız, bilmeniz lazım ki kışın özellikle C vitamin desteği almanız bağışıklık sisteminizi koruma altına alır.
Dudak Çatlamasına İyi Gelen Kremler Nelerdir?